onsdag 18 januari 2012

Nyttiga Muffins

DINKELMUFFINS

Dessa muffins är i det allra nyttigaste laget och riktigt goda. Inte som cupcakes direkt, men goda för att inte vara proppade med smör, socker och mjöl. Jag brukar äta dess till frukost eller mellanmål när jag inte vill ha så himla mycket mat. Älskar dem! Sist gjorde jag fyrdubbel sats och fryste in men vill man bara ha någon påse så räcker det med enkel sats.





Dinkelmuffins med dadlar3 dl fullkornsdinkel
1 dl fiberhavregryn
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
2 msk honung
1 tsk kanel
1 dl hackade färska dadlar
1 dl rapsolja
1,5 dl naturell youghurt
1 banan
2 ägg


Blanda alla ingredienser i en bunke, klicka ut i stora muffinsformar och in i ugnen i 20 minuter på 200 grader. Lätt som en plätt.

3 kommentarer:

  1. åh de vill jag testa när jag har tillgång till ett kök igen!

    SvaraRadera
  2. Är de goda att frysa och sen tina i mikron? tänkte laga en stor sats och frysa in :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är vad jag alltid gör! Det funkar utmärkt ;)

      Radera